این روزها میتوان با کسب اطلاعات کافی در خصوص طرز تهیه شمع به درآمد مناسبی دست پیدا کرد. در سالهای اخیر علاقهمندی به شمعها بیشتر از گذشته شده است؛ زیرا آنها جایگاه ویژهای در عرصههای مختلفی همچون: دکوراسیون، فنگ شویی، پاکسازی و... دارند.
بسیاری از افرادی که به تزئینات ویژه محیط پیرامون و دکوراسیون علاقهمند هستند، هزینههای زیادی را برای تهیه شمع پرداخت میکنند. ما در این مطلب به شما کمک میکنیم تا بدون صرف هزینههای زیاد و در اقتصادیترین حالت ممکن طرز تهیه شمع را آموزش ببینید.
آشنایی با طرز تهیه شمع
شاید در یک نگاه کلی تصور کنید که طرز ساخت شمع چندان پیچیده نیست. اما حقیقت با چیزی که تصور میشود بسیار متفاوت است. به جرات میتوان گفت شمع سازی آمیختهای از هنر و علم است. یعنی سازنده باید بتواند ضمن بهره گرفتن از سلیقه فردی خود، به راز اصلی ترکیب دقیق مواد که بهترین خروجی را داشته باشد پی ببرد. رسیدن به چنین مرحلهای مطالعه کافی و پشتکار را طلب میکند. شاید برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم باشد تا ماهها آزمون و خطا انجام شود، اما قطعا در نهایت نتیجه مطلوب حاصل میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم تا پیش از هر اقدامی زمانی را صرف آموزش شمع سازی کنید تا خیلی راحتتر پا به این عرصه جذاب بگذارید.
چگونه با وسایل ساده شمع درست کنیم؟
به طور کلی برای طرز تهیه شمع به مواد زیادی نیاز نیست. اگر رویای شمع سازی را در سر دارید، میتوانید برای شروع کار موادی که در ادامه معرفی میکنیم را تهیه کنید:
پارافین: همه ما میدانیم که لازمه اصلی طرز تهیه شمع، پارافین است. این ماده که از روغنهای سنگین نفتی به حساب میآید، در انواع مختلف به بازار عرضه میشود. ژلهای، قالبی، پودری و... برخی از نمونههای پارافین موجود در بازار هستند. لازم است بدانید که پارافین رنگ بندی ندارد و عموما به رنگ سفید و نیمه شفاف است.
اسید استئاریک: یکی از مواد ضروری که در طرز تهیه شمع به کار گفته میشود، اسید استئاریک است. این ماده بی رنگ و بی بو که به شکل ورقهای و دانهای عرضه میشود، از مواد لازم در طرز تهیه شمع و صابون است. برای استفاده از این ماده باید بسیار هوشیار باشید! زیرا استفاده کم یا بیش از اندازه از آن کیفیت شمع سازی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. به طور کلی از اسید استئاریک برای افزایش استقامت شمع استفاده میشود. این ماده در شمعهایی که برای ساعات طولانیتری میسوزند به کار برده میشود. باید این را بدانید که استفاده بیش از اندازه مجاز از اسید استئاریک باعث میشود تا شمع به شکل صابونی درآید.
رنگ: یکی از موادی که جذابیت شمعها را افزایش میدهد، رنگها هستند. به این منظور باید از رنگهای مخصوص این عرصه استفاده شود. یادتان باشد که در استفاده از رنگها در تهیه شمع زیاده روی نکنید. زیرا با افزایش بیش از اندازه رنگ در ترکیب شمع سازی، فرایند سوختن شمع با مشکل مواجه میشود.
فتیله: فتیلهها از جنس کتان هستند و در اندازههای مختلف در بازار عرضه میشوند. برای انتخاب بهترین سایز فیتیله باید به سایز شمعتان دقت کنید. در صورتی که شمع کوچکی ساختهاید پس به فتیلههای ظریف و نازکتری احتیاج خواهید داشت.
براکس: برای اینکه فتیله شمع را نسوز کنید، به براکس نیاز دارید. فقط کافیست که این ماده را در یک استکان آب جوش و نمک حل کنید و در ادامه فتیله را به این ماده آغشته کنید و اجازه دهید تا خشک شود.
عطر شمع: در سالهای اخیر استفاده از عطرهای معطر به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. در فرایند معطر سازی شمع میتوان از عطرهای طبیعی، مومهای جامد و عطرهای اسانسی استفاده کرد.
رنگهای فلورسنت: اگر به ساخت شمعهای شب نما علاقهمندید، باید از رنگهای فلورسنت استفاده کنید. این رنگها پودری هستند و میتوان در طرز تهیه انواع شمع از آنها بهره گرفت.
افشانه سیلیکونی یا روغن مایع: برای اینکه بتوانید شمع را به راحتی از قالبش جدا کنید به این ماده احتیاج دارید.
ظروف ذوب کردن پارافین: برای ذوب کردن پارافین به یک ظرف و برای هم زدن آن به یک قاشق نیاز دارید.
قالب: در انتهای کار به قالبهایی احتیاج دارید تا در نهایت شمعها را به شکل دلخواهتان در آورید. این قالبها میتوانند در جنسهای مختلف پلاستیکی، سیلیکونی و... باشند.
چگونه شمع بسازیم؟
در نخستین مرحله باید پارافین را ذوب کنید. به این منظور میتوانید از روش بن ماری استفاده کنید. زیرا در بسیاری از مواقع که پارافین بر روی حرارت مستقیم گذاشته میشود، سوخته و خراب میشود. به این منظور ظرف بزرگی را پر از آب کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در ادامه ظرف کوچکتری که پارافین را درونش گذاشتهاید، بر روی ظرف بزرگتر قرار دهید تا با حرارت بخار آب ذوب شود.
در مرحله بعد میتوانید پیش از اینکه پارافین ذوب شده را از روی حرارت بردارید، کمی اسید استئاریک و رنگ به آن اضافه کنید.
در مرحله سوم لازم است تا قالب خود را آماده کنید. حتما پیش از ریختن پارافین ظرف مورد نظر را به درستی خشک کنید. در صورتی که تصمیم دارید شمع را در ظروف شیشهای تهیه کنید، نیازی به چرب کردن ظرف ندارید. اما در صورتی که تصمیم دارید از قالبهای سیلیکونی، فلزی و... برای فرم دهی به شمع استفاده کنید باید پیش از ریختن پارافین، ظرف را به خوبی چرب کنید. برای ریختن پارافین ذوب شده در قالب باید 1 الی 2 دقیقه صبر کنید تا پارافین کمی خنک شود.
برای اینکه شمع معطر تولید کنید، باید در زمانی که پارافین ذوب شده را در ظرف دلخواهتان میریزید، کمی عطر شمع به آن اضافه کنید.
در ادامه فتیله را به اندازه دو برابری ظرف موردنظرتان ببرید و انتهای آن را با استفاده از چسب حرارتی در انتهای قالب یا ظرف محکم کنید.
وقتی که احساس کردید، شمع تا حدودی خنک شده و به اصطلاح خودش را گرفته است، میتوانید اضافه فیتیله را بچینید.
یادتان باشد یکی از مهمترین مراحل طرز تهیه شمع که تاثیر بهسزایی بر میزان فروش آن دارد، زیبایی ظاهرش است. پس حتما سلیقه و وقت خود را برای حاصل شدن بهترین نتیجه صرف کنید.
امیدواریم با مطالعه این مطلب اطلاعات کافی در خصوص طرز تهیه شمع به دست آورده باشید و بتوانید در کوتاهترین بازه زمانی به عنوان یک شمع ساز حرفهای به بازار کار وارد شوید.